V kempu mají menu jako v prvotřídním podniku. Vaří tu kuchař z michelinských restaurací
Šumavským hospodám a restauracím obvykle vládnou guláše, řízky nebo bramboráky. V kempu u Úbislavi nedaleko Vimperku ale můžete ochutnat speciality, jaké připravují prvotřídní světoví kuchaři.
Malé bistro ve dvou maringotkách na hrázi rybníka nabízí chutě Francie nebo jihovýchodní Asie. Jídla připravuje Francouz, který prošel michelinskými restauracemi a pracoval i s Gordonem Ramsayem.
„Náš koncept je ten, že děláme jídla vždycky čerstvá, zásadně nepoužíváme žádné polotovary, žádná dochucovadla a snažíme se kousek toho světa přinést sem,“ vysvětluje provozní bistra Jitka Sauvage.
V den, kdy kemp na okraji les navštívil reportér Českého rozhlasu České Budějovice, nabízelo menu mimo jiné šneky po burgundsku, žabí stehýnka a francouzský tatarák.
Jitka Sauvage se se svým manželem Cyrilem seznámila ve francouzské kavárně v Kašperských Horách, kde pekla dorty. „Můj muž tam přišel na sezonu, pak jsme spolu vařili dva roky v Praze. Od té doby přes zimu cestujeme po světě a v létě provozujeme tady naše bistro,“ vypráví.
Cyril Sauvage má více než bohaté zkušenosti. „V Bordeaux jsem pracoval v hotelu Radisson v michelinské restauraci s Gordonem Ramsayem, takže to byla nádherná zkušenost. Poznal jsem tam mnoho různých receptů a ty jsem si přivezl sem na Šumavu. Miluji život na Šumavě,“ říká.
Letos nově mu pomáhá další Francouz, Tom Venell, který má také českou manželku a jenom v Praze prošel několika hotely. „Máme každý den čerstvé suroviny, vaříme fakt super a lidé jsou tady úplně v pohodě,“ komentuje.
Návštěvníci bistra si skutečně pochvalují. „Já jsem měla salát Caesar, opravdu jeden z nejlepších, co jsem kdy jedla.“ „Měli jsme vynikající šneky jako předkrm a potom tatarák, bylo to skvělé,“ chválí.
Speciality světové kuchyně v kempu u Úbislavi můžete ochutnat až do konce září. Jitka a Cyril se pak vydají na cestu kolem světa poznávat další chutě.