Je leden, místo abych po Vánocích ladila figuru do plavek, nezřízeně jsem se vrhla na ochutnávání svíčkové na smetaně s příslušnou dávkou knedlíků. Obětovala jsem se pro čtenáře gastroglos.
Zrovna u ovocných knedlíků z těsta kynutého, tvarohového, odpalovaného i bramborového si troufnu tvrdit, že jsou v dnešní podobě původem z českých zemí, tedy z Čech a Moravy.
Za první světové války našli Italové z údolí Ledro útočiště v Čechách a na Moravě. Území, kde žili, patřilo tehdy Rakousku - Uhersku a vedla jím válečná fronta. Mocnářství proto ženy, starce a děti odsunulo do bezpečnějšího zázemí.
Chutné a voňavé houskové knedlíky budou dnes večer určitě nejlepší v hotelu Intercontinental. Právě tam totiž za několik hodin začnou kuchaři soutěžit o to, kdo své knedlíky uvaří nejlépe.
Jako výběr toho nejlepšího ze současné hudby pro různé věkové kategorie a jako spoustu dobrot, tak připravili organizátoři už 45. ročník vizovického Trnkobraní. Kdo zavítá o víkendu na Zlínsko, může se těšit na bohatý program.
Ve Vizovicích začíná tento víkend jedna z největších hudebních událostí letní sezóny Trnkobraní. Letošní 45. ročník slibuje to nejlepší za několik posledních let.
V Národním zemědělském muzeu v Praze začala dnes výstava Knedlík - Kloss - Knödel aneb Knedlíkové nebe. Má za cíl ukázat, že obliba knedlíků nemá hranice a že je společným dědictvím Čechů i Němců, do Prahy zapůjčilo Muzeum Cheb.