Režijní náklady domácností v Maďarsku letos klesnou o 10 procent

Dodavatelé energií a poskytovatelé služeb v Maďarsku kritizují vládu za desetiprocentní snížení cen elektřiny. Podle nich jde o porušování podmínek volné soutěže. Úlevy ale naopak vítají obyvatelé. Rozhodnutí vlády podporují také celostátní petiční akcí vládní strany Fidesz.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Budapešť

Budapešť | Foto: Gregor Martin Papucsek

První vlna snižování režijních nákladů začala 1. ledna. A již v únoru byly účty domácností za plyn, elektřinu a dálkové vytápění z rozhodnutí vlády o 10 procent nižší.

Od té doby toto téma ovládá všechna maďarská diskuzní fóra a vládě se díky němu daří udržovat neobvykle vysokou podporu obyvatelstva v průzkumech veřejného mínění.

Nový zákon, který byl schválen téměř 95procentní většinou, zakotvuje již provedené snižování a k tomu snížení poplatků za vodu a stočné, odvoz odpadků, a dokonce i za kominické služby.

Opozice neměla jinou volbu než podpořit vládu, ačkoliv ji obviňuje z předčasné předvolební kampaně.

Gregor Martin Papucsek, kko Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme