Valná hromada Českého Telecomu projedná personální změny ve firmě

Akcionáře Českého Telecomu dnes čeká valná hromada. Bude se na ní kromě jiného projednávat výroční zpráva za loňský rok. Zřejmě také bude schválen návrh dozorčí rady, aby se nevyplácely dividendy za rok 2004. Dalším z bodů jednání jsou změny poté, co většinový podíl v Českém Telecomu koupila španělská společnost Telefonica.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Budova Českého telecomu

Budova Českého telecomu | Foto: Jan Rosenauer

Kromě toho se bude mluvit i o personálních změnách. Proč, to Českému rozhlasu 1 - Radiožurnálu vysvětlil analytik společnosti Patria on line Tomáš Gatěk: "Očekáváme, že dojde ke změnám v personální oblasti, a to zejména v dozorčí radě, kde Telefonica bude chtít mít své zástupce. Dozorčí rada má pravomoci měnit představenstvo společnosti, kde předpokládáme, že také dojde k určitým změnám. Je možné, že změny se dotknou i postu ředitele společnosti."

Český Telecom koupila španělská firma Telefonica. Podle Gaťka se bude orientovat hlavně na datové služby, protože s tím má zahraniční vlastník velké zkušenosti. "Zároveň jsou datové služby jednou z mála oblastí, které mají růstový potenciál v oblasti telekomunikací. Myslíme si, že se Telefonica nebo Telecom budou zaměřovat na rozšiřování nabídek v oblasti datových služeb."

Jak ale Gatěk upozornil, Telefonica bude v první fázi chtít Český Telecom začlenit do své skupiny. Žádnou změnu v cenách v nejbližších dnech proto podle Gaťka nelze očekávat.

Julie Rákosová, Marián Vojtek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme