Rusko se ujalo propuštěných příslušníků ukrajinských zvláštních sil

Rusko nabídlo příslušníkům rozpuštěných ukrajinských jednotek Berkut občanství a zaměstnání. Policisté těchto zvláštních sil zasahovali v Kyjevě proti demonstrantům z Majdanu. Většina z nich uprchla z hlavního města na Krym.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Generální konzulát Ruské federace v krymském Simferopolu dostal pokyn neprodleně vydat policistům z rozpuštěných jednotek Berkut ruské pasy, potvrdila Maria Zacharovová z ministerstva zahraničí.

Ruské ministerstvo vnitra pak oznámilo, že má o tyto osoby zájem a chce je zaměstnat v Rusku.

Strana Spravedlivé Rusko navrhla parlamentu zákon, který by zkrátil a zjednodušil proces přijetí do Ruské federace částí cizích států, a to bez příslušné mezinárodní dohody, pouze na základě referenda tamních obyvatel.

Krymský parlament se dohodl na referendu o posílené pravomocí autonomní republiky a vypsal je na 25. května, kdy se na Ukrajině budou konat předčasné prezidentské volby.

Martin Dorazín Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme