Hokejová Plzeň posílila obranu o Kadlece, pryč jde Duda

Dlouholetý kapitán hokejistů Slavie Petr Kadlec posílí v extralize Plzeň. Do západočeského klubu se po roce vrací také americký útočník Nicholas Johnson. Naopak v týmu už nebude působit Radek Duda.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Petr Kadlec ještě v dresu Slavie si po jednom z pražských derby podává ruku s Jaroslavem Hlinkou.

Petr Kadlec ještě v dresu Slavie si po jednom z pražských derby podává ruku s Jaroslavem Hlinkou. | Zdroj: ČTK

Sedmatřicetiletý Kadlec v týmu Západočechů už působil. Během hostování v sezoně 1999/2000 pomohl Plzni ke třetímu místu. Jinak dnes již bývalý reprezentant působil svoji celou profesionální kariéru v dresu pražské Slavie.

S Indiány podepsal Kadlec dvouletou smlouvu. Stejně dlouhý kontrakt má i navrátilec z Chomutova Lukáš Pulpán. Američan Johnson se v Plzni dohodl na jednoročním angažmá.

Přestože byl nejproduktivnějším hráčem klubu v základní hrací části, tak Radek Duda v týmu pokračovat nebude.

"Bylo to hodně těžké rozhodnutí, odchody tohle přináší, ale chceme nastavit novou cestu. Radkovi chci poděkovat. Pro Plzeň udělal strašně moc a rozešli jsme se velmi férově," řekl generální manažer Martin Straka pro Mf Dnes.

Právě Straka se rozhodl po sezoně skončit kariéru, ke stejnému kroku se rozhodl i obránce Jiří Hanzlík. Dále západočeský klub opustili útočník Tomáš Vlasák a obránci Tomáš Frolo a Tomáš Slovák.

Marek Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme