Olomouc - Sevilla 0:1. Domácí spálili šance, v závěru je srazil gólem Sarabia

Fotbalisty Sigmy Olomouc v úvodním utkání 4. předkola Evropské ligy podlehli na Andrově stadionu španělské Seville 0:1. Domácí hráli aktivně a vytvořili si proti silnému soupeři řadu šancí, jenže selhali v koncovce. O výhře španělského týmu rozhodl v 84. minutě Pablo Sarabia.

Olomouc (Aktualizováno: 21:00 23. 8. 2018) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zklamaný David Houska.

Zklamaný David Houska. | Foto: Luděk Peřina | Zdroj: ČTK

Domácí se zvučného soupeře nezalekli, nebyli zalezlí na vlastní polovině, a naopak hráli aktivně a snažili se útočit. Po devíti minutách viděl zaplněný Andrův stadion první náznak olomoucké šance, když se k míči po zaváhání hostující obrany dostal Martin Nešpor a poslal prudkou přízemní přihrávku před bránu, jenže skluzujícímu Jakubu Plškovi chybělo asi půl metru.

Reprezentační obránce Kalas mění v Anglii působiště, bude hostovat v druholigovém Bristolu

Číst článek

Další zajímavý moment přišel ve 20. minutě, kdy po sérii hlaviček zakončoval těsně nad břevno Jan Štěrba. O pár minut později se poprvé připomněla i Sevilla, Sarabiovu střelu ale v pohodě lapil brankář Miloš Buchta. Pak měli zase velkou šanci domácí, jenže Plšek po nápaditém signálu po rohovém kopu střílel jen do boční sítě. A hned vzápětí se do skvělé pozice dostal David Houska, jenže přestřelil.

Ve 35. měla Olomouc asi největší šanci první půle a tentokrát ji neproměnil Tomáš Zahradníček, který ve skluzu nasměroval míč jen k Tomáši Vaclíkovi v brance Sevilly. O minutu poději olomoucká obrana zablokovala nebezpečnou střelu Nolita. Z následného rohu zase zahrozil Sarabia.

‚Tohle je jen začátek.‘ Bolt na své narozeniny trénoval, má vytáhnout nejhorší tým australské ligy

Číst článek

Sigma pokračovala v sympatickém výkonu i po přestávce a hned pět minut po začátku druhé půle se pěkně prokombinovala do vápna, jenže proti Michalu Vepřekovi na poslední chvíli dobře zasáhl Vaclík. O pět minut později zase Šimon Falta prověřil Vaclíkovu pozornost střelou z dálky. Stejný hráč potom vybídl ke skórování Nešpora, jenže ten mířil vedle.

Nešpor měl obrovskou šanci ještě v 65. minutě, jenže si nevšiml úplně volného Falty, který by mohl zakončovat do prázdné brány, a střílel sám, jeho pokus ale hosté zablokovali. Za dalších pět minut spálila Olomouc další jasnou gólovou šanci, když Plšek před odkrytou bránou nedosáhl na přízemní centr Housky.

Pak jako by Sigmě pomalu začaly docházet síly a čím dál víc byla vidět Sevilla. V 75. minutě dobře pálil Maxime Gonalons, o pár minut později zase Luis Muriel hlavičkoval jen do Buchtovy náruče. Pak stejný hráč dokonce běžel sám na olomouckou bránu, jenže ztroskotal na skvělém Buchtovi.

Pak už to ale hostům vyšlo. V 84. minutě se po rychlém protiútoku a přihrávce Andrého Silvy prosadil Pablo Sarabia. Domácí už se z inkasovaného gólu nevzpamatovali a do odvety pojedou s domácí prohrou 0:1.

Úvodní utkání 4. předkola fotbalové Evropské ligy.
Sigma Olomouc - FC Sevilla 0:1 (0:0)
Branka: 84. Sarabia. Rozhodčí: Madden - Connor, Potter (všichni Skot.). ŽK: Sladký - Arana, Banega, Sarabia, Muriel. Diváci: 11 709.

Sestavy:
Olomouc: Buchta - Sladký, Štěrba, Jemelka, Vepřek - Kalvach - Zahradníček (87. Hála), Plšek (85. Dvořák), Houska, Falta - Nešpor (78. Texl). Trenér: Jílek.
Sevilla: Vaclík - Berrocal, Amadou (71. Gomez), Gnagnon - Vidal (70. Navas), Banega, Gonalons, Arana - Sarabia, Muriel, Nolito (66. Silva). Trenér: Machín.

tat Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme