Galapředstavení Ligy mistrů. Manchester City přestřílel Real Madrid 4:3, hosty opět spasil Benzema

Úterní semifinálový duel Ligy mistrů ovládl Manchester City, v divoké přestřelce triumfoval nad Realem Madrid 4:3. Citizens dominovali, hosty ale udržel v kontaktu dvougólový Karim Benzema a rychlík Vinícius Júnior. Odveta je na programu 4. května.

Manchester (Aktualizováno: 23:11 26. 4. 2022) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jesus zvýšil vedení Citizens v semifinále Ligy mistrů proti Realu Madrid

Jesus zvýšil vedení Citizens v semifinále Ligy mistrů proti Realu Madrid | Foto: Craig Brough | Zdroj: Reuters

Po půl hodině hry se Etihad Stadium v očích madridských hráčů přeměnilo v peklo. Po hlavičce Kevina De Bruyneho a trefě Gabriela Jesuse prohrávali po deseti minutách hry 0:2.

Divokou přestřelku mezi Manchesterem City a Realem Madrid jsme sledovali online

Číst článek

Lídři Anglie nepolevovali. Blízko byl Mahrez, pak Foden. Zahrozil i Zinchenko. Madridský celek znovu volal po hrdinovi. Jmenovitě po Karimu Benzemovi, který hattrickem sestřelil v osmifinále PSG a ve čtvrtfinále Chelsea.

A francouzský reprezentant zoufalé hlasy vyslyšel. Znovu tahal Bílý balet ze šlamastyky. Zprava se vnořil do vápna, kam mířil centr Mendyho. Nejlepší střelec La Ligy ukázal absolutní sebevědomí, míč trefil volejem o pravou tyč do sítě. Real ožil.

Okamžitě následovala šance Rodryga. Domácí znejistili, chyby v rozehrávce se množily.

Po poločase ale vrátil domácím jistotu Phil Foden, blízko před brankou naskočil na precizní pas střídajícího Fernandinha. Brazilský univerzál přitom nastoupil místo zraněného Stonese na pro něj netradiční pozici pravého beka.

Dotahující Madrid

Madrid tak znovu potřeboval zachránce. Místo Benzemy se nabídnul Vinícius Júnior. Druhý z letošních tahounů. 

Do semifinále Ligy mistrů postoupil Real Madrid, úřadující šampiony z Chelsea udolal v prodloužení

Číst článek

Manchester dominoval a levý křídelník Realu trpělivě čekal u půlící čáry. Místo zpracování Mendyho přihrávky ale míč nechal projet bránícímu Fernandinhovi mezi nohama. Tím se odpoutal z modrého sevření a pelášil sám na branku. Nikdo už ho nedohnal a při zakončení v pádu nadzvednul míč nad Curtoisovu nohu. Hosté se v 55. minutě znovu dostali do kontaktu, 2:3.

Zatímco Los Blancos spoléhali na magické momenty individualit, Citizens tlačili soupeře jako jeden tým. A odměna se dostavila, skvostná rána Bernarda Silvy do levého horního rohu branky. Na obrazovce svítila 74. minuta, Curtois zkameněl, stadion explodoval.

Konec? Ne dokud je na hřišti Benzema. Deset minut před koncem zahrál Laporte ve vlastním vápně rukou a k bílému puntíku už směřoval někdejší hráč Lyonu. 

Hráč, který o víkendu minul hned dva pokutové kopy proti Osasuně. Přesto si věřil. Míč uklidil k levé tyči a zajistil Realu nadějný výsledek do odvety. Suverénní penaltou à la Panenka se navíc stal aktuálně nejlepším střelcem letošního ročníku Ligy mistrů se čtrnácti góly.

Druhý díl britsko-španělského souboje je na programu 4. května od 21 hodin.

apr Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme