Greenwood po skandálu s pokusem o znásilnění restartuje kariéru, bude hostovat v Getafe

Anglický útočník Mason Greenwood se pokusí znovu nastartovat fotbalovou kariéru v Getafe, kam odešel na roční hostování z Manchesteru United. Jednadvacetiletý fotbalista byl v únoru zproštěn obvinění z pokusu o znásilnění. Přesto se v červenci domluvil s vedením anglického klubu, že z Old Trafford odejde. Manchester informoval o jeho odchodu do španělského celku na svém webu.

Madrid Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Mason Greenwood

Mason Greenwood | Zdroj: Reuters

„Tento krok umožní Greenwoodovi začít znovu budovat kariéru mimo Manchester United. Klub během tohoto přechodného období bude i nadále nabízet svou podporu Masonovi a jeho rodině,“ uvedli zástupci United, kteří s Greenwoodem vedli vlastní půlroční vyšetřování.

Mladému fotbalistovi pozastavili činnost už loni v lednu, kdy se obvinění proti němu objevila na sociálních sítích. Loni v říjnu byl útočník s jedním startem za anglickou seniorskou reprezentaci obžalován z pokusu o znásilnění, nátlakového chování a napadení.

V únoru bylo jeho stíhání zastaveno. Greenwood hrál za United od šesti let. Minulý měsíc v prohlášení uznal, že se dopustil chyb. „To, z čeho jsem byl obviněn, jsem neudělal,“ uvedl.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme