Návrat po třinácti letech. Opava se znovu probojovala do nejvyšší soutěže

Fotbalisté Opavy se po třinácti letech vracejí do první ligy. Postup jim zajistila nedělní prohra Pardubic, které podlehly 2:4 na hřišti o záchranu bojujícího Varnsdorfu.

Opava Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fanoušci Opavy mohou slavit. Příští sezonu si jejich celek zahraje nejvyšší soutěž

Fanoušci Opavy mohou slavit. Příští sezonu si jejich celek zahraje nejvyšší soutěž | Zdroj: ČTK

Slezský celek má tři kola před koncem jistotu, že v druholigové tabulce neskončí hůř než druhý. Od třetího místa ho dělí nesmazatelný náskok deseti bodů.

Opava si mohla zajistit sama postup už v sobotu, ale na hřišti pražské Olympie i proti deseti pouze remizovala 1:1. Blízko návratu do nejvyšší soutěže je i Příbram, která má na druhé postupové příčce náskok osmi bodů před třetím Hradcem Králové. Čtvrtý Třinec a páté Pardubice už ztrácejí na Středočechy devět bodů.

Opava naposledy hrála nejvyšší soutěž v ročníku 2004/2005, kdy skončila poslední. Místo do druhé ligy se však tehdy i kvůli dluhům propadla až do krajského přeboru, kde však strávila jen jeden ročník, protože nové vedení koupilo druholigovou licenci. Po návratu do druhé ligy klub také dvakrát spadl do MSFL, ve které naposledy hrál před čtyřmi lety. Příbram se může vrátit po roce.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme