Skuhravý z rodinných důvodů končí v Opavě. Od čtvrtka ho nahradí Kopecký

Fotbalisty Opavy už netrénuje Roman Skuhravý. Kouč, který dovedl tým po 13 letech k návratu do první ligy, složil funkci z rodinných důvodů. Nahradí ho Ivan Kopecký, jenž v minulé sezoně vedl Jihlavu.

Opava Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Roman Skuhravý během utkání Opavy proti Jablonci.

Trenér Roman Skuhravý během angažmá v Jablonci. | Foto: Václav Šálek | Zdroj: ČTK

„S trenérem Romanem Skuhravým jsme měli jedinečnou dohodu, a to, že spolupráci může kdykoliv ukončit z rodinných důvodů. Na začátku týdne nás požádal, zda by ji mohl využít. My jsme jeho požadavku, i když velice neradi, vyhověli,“ řekl pro klubový web předseda představenstva Opavy Marek Hájek.

1:46

Fotbalisté Opavy pořád čekají na prémie za postup. ‚Pereme se s tím jako tým,‘ říká trenér Skuhravý

Číst článek

Třiačtyřicetiletý Skuhravý byl v Opavě od roku 2016. V první sezoně už sahal po postupu a dovedl tým do finále poháru. V následující sezoně suverénně vyhrál druhou ligu. Z dosavadních sedmi kol nejvyšší soutěže získal s Opavou čtyři body.

„Spolupráce s trenérem Romanem Skuhravým byla pro náš klub velkým přínosem a vyústila v postup do nejvyšší soutěže. S velkou úctou mu za odvedenou práci děkujeme. Více tuto záležitost, s přihlédnutím k tomu, že jde o rodinné důvody, nebudeme komentovat,“ dodal Hájek.

Kopecký byl v Opavě na stáži

Jako Skuhravého nástupce zvažovala Opava dvě jména a volba nakonec padla na osmačtyřicetiletého Kopeckého, který byl asistentem v Teplicích, Jablonci a Podbrezové, ve druhé lize vedl Čáslav a Vítkovice a v minulé sezoně v lize na podzim působil v Jihlavě, kde během 16 kol získal 10 bodů.

„Jedná se o trenéra, který prošel první ligou jako hráč i trenér. Je naladěn na stejné vlně jako Roman Skuhravý. Navíc byl u nás v Opavě na stáži,“ vysvětlil volbu generální manažer Alois Grussmann. Kopecký se týmu ujme ve čtvrtek.

Jde o druhou trenérskou výměnu v této ligové sezoně. Pražská Sparta hned v úvodu ročníku odvolala Pavla Hapala a dosadila sportovního ředitele Zdeňka Ščasného.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme