Čech v semifinále. ‚Nebojím se, mám zdravý respekt,‘ říká Kevin Fiala před soubojem s Kanadou

Nejpřekvapivějším semifinalistou mistrovství světa je Švýcarsko. Tým ze země helvétského kříže vyřadil favorizované Finsko a po pěti letech se může znovu probojovat do finále šampionátu.

Kodaň Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kevin Fiala postoupil do semifinále MS se Švýcarskem, ale má i české občanství

Kevin Fiala postoupil do semifinále MS se Švýcarskem, ale má i české občanství | Foto: David W Cerny | Zdroj: Reuters

„Jasně, že jsme šťastní, ale ta radost z postupu do semifinále musí od nás být jen chvilková. Téhle šance se musíme chytit,“ říká na Radiožurnálu Kevin Fiala, který má kromě švýcarského i české občanství.

Syn někdejšího hokejisty a trenéra Jana Fialy posílil švýcarský tým až v průběhu základní skupiny. Rychlého přesunu ze zámoří, kde obléká dres Nashvillu, rozhodně nelituje. „Samozřejmě, pro mě je to velký úspěch dostat se do play off mistrovství světa a navíc ještě do semifinále. Jsem na nás teď pyšný.“

Soupeřem Švýcarska bude Kanada, která přivezla do Dánska velmi silný výběr kolem kapitána McDavida. Z velkých jmen ale Švýcaři strach nemají.

„Nijak se jich nebojím. Zdravý respekt, to ano. Ale známe se, umíme hrát v důležitých zápasech a proč by se to nemohlo podařit znovu?“ přemýšlí Kevin Fiala.

Rychlostně i technicky velmi dobře vybavený tým Švýcarska po doplnění Fialou a Josim získal na síle, kterou nezastavil ani finský výběr. V koutku duše tak celek kouče Patricka Fischera pomýšlí na vylepšení nejlepšího výsledku historie švýcarského hokeje, kterým je stříbro z roku 2013.

„Uvidíme,“ nechce předbíhat Kevin Fiala. Zápas Švýcarsko - Kanada začne v 19:15. Už od čtvrt na čtyři rozehrají první semifinále Švédsko a Spojené státy. Server iROZHLAS.cz z obou zápasů nabídne online přenos.

Petr Kadeřábek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme