Český olympijský tým hlásí první případy koronaviru, pozitivní testy mají skokani Polášek s Kožíškem

Mezi českými olympioniky se po příletu do dějiště her v Pekingu objevily první případy nákazy koronavirem. Pozitivní testy mají skokani na lyžích Viktor Polášek a Čestmír Kožíšek. Český olympijský výbor o tom informoval v tiskové zprávě. Polášek nemá příznaky nemoci, ale musí se přesunout do hotelu na izolaci.

Peking (Aktualizováno: 9:03 3. 2. 2022) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Viktor Polášek, první Čech, který zasáhl do olympijských her

Viktor Polášek | Foto: Kai Pfaffenbach | Zdroj: Reuters

Kožíšek, jenž nákazu nedávno prodělal, může na hrách fungovat v režimu blízkých kontaktů, tedy při splnění daných podmínek trénovat a soutěžit.

„Jsem zničený a nemám slov,“ komentoval na svém instagramovém účtu Polášek pozitivní výsledek testu.

Skokani ve čtvrtek absolvují první oficiální trénink na středním můstku, kvalifikace na nedělní závod je v neděli. Podle regulí smějí být nakažení účastníci her propuštěni z izolace poté, co budou mít negativní testy ve dvou dnech po sobě v rozmezí 24 hodin.

Čekání na výsledek

ČOV oznámil, že pozitivní výsledek po příletu měla také jedna členka skokanského doprovodu, nicméně její potvrzující test byl negativní.

Nyní se čeká na výsledek druhého kontrolního testu. Kvůli nákaze koronavirem do Pekingu zatím neodcestoval reprezentační trenér skokanů Vasja Bajc ani dodatečně nominovaný skokan Radek Rýdl.

mim, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme