Volejbalisté slaví na mistrovství Evropy první výhru, česká reprezentace si poradila s Dánskem

Čeští volejbalisté na mistrovství Evropy porazili Dánsko 3:1 na sety a získali první výhru ve skupině C. Nejproduktivnějším českým hráčem byl univerzál Marek Šotola, který nasbíral 24 bodů. Na druhé straně získal ještě o dva body více Rasmus Breuning Nielsen.

Skopje Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Čeští volejbalisté se radují z vítězství

Čeští volejbalisté se radují z vítězství | Foto: Jaroslav Ožana | Zdroj: ČTK

První set se odehrával v české režii, svěřenci Jiřího Nováka ho získali v poměru 25:15. Pak ale Dánově zlepšili obranu, začal jim vycházet riskantní servis a vrátili se do hry.

Druhou sadu vyhráli 25:23 a měli tři setboly i v koncovce třetí sady. Ani jeden však nevyužili a Česko nakonec tento set vyhrálo 29:27. Čtvrtý set pak český tým získal 25:22, když druhý mečbol proměnil dalším přesným útokem Šotola.

Po čtvrteční prohře s favorizovaným Polskem splnili Češi roli favorita a udělali důležitý krok k postupu ze skupiny. Další zápas je čeká v sobotu proti Nizozemsku.

Mistrovství Evropy volejbalistů:

Skupina C (Skopje):

Česko - Dánsko 3:1 (15, -23, 27, 22)

Rozhodčí: Strandson (Est.), Jurkovičová (Chorv.). Čas: 122 min.

Sestava a body Česka: Polák 7, Šotola 24, Galabov 17, Špulák 3, Janouch 2, Vašina 10, libero Moník - Džavoronok, Hadrava, Srb, Zajíček 3, Licek. Trenér: Novák.

Nejvíce bodů Dánska: Nielsen 26, Madsen 14, Kjär 8.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme