Pro titul mistra světa v cyklokrosu si v Táboře dojel Van der Poel. Štybar si užil dojemné loučení

Nizozemec Mathieu van der Poel se stal v Táboře pošesté mistrem světa v cyklokrosu a už jen jeden titul ho dělí od rekordu Belgičana Erika De Vlaemincka, který v terénu vládl v 60. a 70. letech minulého století. Michael Boroš dojel na rozbahněné trati sedmý a vyrovnal své maximum z roku 2017. Od té doby nikdo z českých mužů výš neskončil.

Tábor (Aktualizováno: 17:39 4. 2. 2024) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Mathieu van Der Poel

Mathieu van Der Poel | Foto: Jaroslav Svoboda | Zdroj: ČTK

Bývalý trojnásobný světový šampion Zdeněk Štybar uzavřel v 38 letech cyklistickou kariéru 31. místem a užil si dojemné loučení před tisícovkami fanoušků.

Cyklokrosařka Zemanová si dojela pro stříbro mezi ženami do 23 let. Junior Bažant vybojoval bronz

Číst článek

„Všichni jsme viděli, že to asi nebude úplně o výsledku, i když jsem se snažil, ale vůbec se mi nepovedl start. Když jsem v prvním kole viděl, že jsem projížděl na dvacátém místě, měl jsem velkou skupinu před sebou a říkal si, že bych tam mohl dojet. Ta hlava ale byla zapnutá tak napůl, komentoval pro Radiožurnál Sport Štybar.

Van der Poel, který v Táboře získal v roce 2015 svůj první titul, splnil roli jasného favorita a vyhrál o 37 sekund před krajanem Jorisem Nieuwenhuisem. Třetí skončil Belgičan Michael Vanthourenhout.

Cestu ke zlatu usnadnila devětadvacetiletému nizozemskému univerzálovi absence předloňského šampiona Brita Toma Pidcocka a trojnásobného mistra světa Wouta van Aerta z Belgie, kteří už dali přednost přípravě na silniční sezonu.

Van der Poel, jenž loni ovládl i mistrovství světa na silnici a letos chce uspět na olympijských hrách v Paříži na horském kole, vyhrál v cyklokrosové sezoně 13 ze 14 závodů.

Nejlepší výsledek v sezoně ve světové konkurenci vybojoval Boroš. „Směřovali jsme poslední dva roky všechno na tenhle závod. Jsem rád, že to vyšlo, že to bylo i bez technických problémů. Závod jsem si užil na maximum,“ řekl České televizi.

V závěru jel i na šestém místě, od kterého ho nakonec dělilo osm sekund. „Dal jsem do toho maximum, i v posledním kole. Bohužel na to místo přede mnou už to bylo. I tak jsem spokojený. Bylo to hodně náročné. Takovéhle podmínky jsem v Táboře nikdy nezažil,“ komentoval hluboké bahno na trati sedminásobný mistr republiky.

Kryštof Kousal, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme