Basketbalová NBA přerušila sezonu. Hráč Utahu má koronavirus, na tiskové konferenci situaci zlehčoval

Americká basketbalová liga NBA do odvolání přerušila sezonu kvůli koronaviru. Jeden z hráčů týmu Utah Jazz byl podle agentury Reuters pozitivně otestován těsně před začátkem zápasu v Oklahoma City. Liga zrušila všechny zápasy od čtvrtka, nehrála se ani středeční utkání mezi týmy Utah Jazz a Oklahoma City Thunder a mezi Sacramento Kings a New Orleans Pelicans.

New York Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Rozehrávač Tony Parker v dresu San Antonia Spurs v souboji s Rudy Gobertem z Utahu Jazz

Rozehrávač Tony Parker v dresu San Antonia Spurs v souboji s Rudy Gobertem z Utahu Jazz | Foto: Russ Isabella-USA TODAY Sports | Zdroj: Reuters

„NBA využije přestávku k tomu, aby stanovila další kroky ohledně pandemie koronaviru,“ uvedla liga ve svém středečním prohlášení. „Hráč týmu Utah Jazz byl pozitivně otestován na onemocnění Covid-19. Výsledek testu přišel chvíli před začátkem zápasu,“ doplnila liga.

NBA has suspended the season in the wake of a player testing positive for coronavirus.

02:32 – 12. 03. 2020

564 605

Podle listu Guardian jsou všichni hráči týmů Jazz a Thunder v karanténě.

Utah Jazz ve zprávě jméno nakaženého hráče nepotvrdil. „Příznaky koronaviru se u něj během středy zmírnily, ale po dohodě s NBA a zdravotníky státu Oklahoma šel na preventivní test na onemocnění Covid-19,“ píše klub ve zprávě. NBA ve svém prohlášení uvedla, že několik zdrojů označilo za infikovaného hráče Rudyho Goberta.

Ten v pondělí vystoupil na tiskové konferenci, kde se podle listu The New York Times snažil zlehčit situaci kolem koronaviru, při odchodu mimo jiné osahal mikrofony.

NBA je jednou z nejvíce prosperujících sportovních soutěží na světě. Většina zápasů bývá vyprodaných. Kvůli šíření koronaviru v USA už liga zavedla opatření, majitelé klubů se mimo jiné na středeční schůzce dohodli, že se bude hrát bez diváků. Krátce poté kvůli onemocnění jednoho z hráčů sáhlo vedení soutěže k radikálnímu řešení a ligu pozastavilo. Podle zdroje agentury AP by pauza měla trvat minimálně dva týdny.

Čtyři odehrané zápasy

„Nastala velmi závažná situace,“ řekl trenér Miami Eric Spoelstra. „Liga k tomu přistoupila přiměřeně a obezřetně. Musíme situaci sledovat a zjistit, kde se to vzalo,“ dodal.

Chicago prolomilo v NBA sérii porážek, Satoranský začal z lavičky. Lakers nestačili na Brooklyn

Číst článek

NBA rozhodla o odložení zápasu mezi Utahem a Oklahomou ve chvíli, kdy už se hráči rozcvičovali na palubovce. Nyní se čeká na potvrzující test. Posunula i následný duel Sacramenta s New Orleans, jelikož jeden z rozhodčích Courtney Kirkland pískal v minulých dnech zápas Utahu. V noci se stihly odehrát čtyři duely.

Dallas vyhrál nad Denverem 113:97. Hráči se o přerušení soutěže dozvěděli během třetí čtvrtiny, po které domácí tým otočil zápas na svou stranu. Zasloužil se o to velkou měrou srbský pivot Boban Marjanovič, jenž zastínil slavnějšího krajana v barvách Denveru Nikolu Jokiče a zaznamenal 31 bodů a 17 doskoků. Luka Dončič měl 28 bodů a devět asistencí.

New York přehrál Atlantu v prodloužení 136:131, Hawks nepomohlo ani 42 bodů a 11 asistencí Trae Younga. Philadelphii se vrátil po zranění pivot Joel Embiid a 30 body přispěl k výhře 124:106 nad Detroitem. Charlotte překvapivě vyhrálo 109:98 na palubovce Miami.

hag, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme