Na Tour de France se opět objevil covid. Kvůli nákaze odstoupil domácí Warren Barguil

Na Tour de France se objevil další případ koronaviru. Před páteční třináctou etapou kvůli pozitivnímu testu na covid odstoupil francouzský cyklista Warren Barguil.

Le Bourg D'Oisans (Francie) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Warren Barguil

Warren Barguil | Foto: Thibault Camus | Zdroj: ČTK / AP

Výsledky testů zbývajících sedmi jezdců stáje Arkéa-Samsic včetně vítěze Vuelty z roku 2016 a Gira d'Italia z roku 2014 Naira Quintany byly negativní. Tým o tom informoval na sociální síti Twitter.

Barguilovi v průběžném pořadí Tour patřila 24. příčka se ztrátou 43 minut na vedoucího Jonase Vingegaarda. Z jezdců stáje Arkéa-Samsic je nejlepší Quintana na šesté pozici.

Francouzský cyklista bojoval o vítězství ve středeční 11. etapě. V závěrečném stoupání na Col du Granon Serre Chevalier nestačil na jezdce ze skupiny největších favoritů a dojel desátý.

‚Je úplně jedno, jestli jedete ve žlutém.‘ Pogačar by v případě nákazy covidem z Tour raději odstoupil

Číst článek

Kvůli covidu už muselo odstoupit z Tour šest jezdců – George Bennett a Vegard Laengen ze stáje SAE Emirates, Luke Durbridge z BikeExchange, Geoffrey Bouchard z AG2R a Guillaume Martin z Cofidisu.

Pozitivní test měl i Rafal Majka ze SAE Emirates, vzhledem k naměřeným hodnotám mu však bylo dovoleno pokračovat. Stáj, za kterou jezdí dvojnásobný obhájce Tadej Pogačar, kvůli covidu na Tour přišla také o sportovního ředitele Joxeana Fernándeze.

lis, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme