Býval pro Plzeň nepostradatelný, teď Petržela hledá v týmu uplatnění

Před dvěma lety pomohl Viktorii Plzeň k historickému postupu do Ligy mistrů. Zahrál si i proti Barceloně, kde ulovil dres největší osobnosti světového fotbalu Argentince Messiho. Pak fotbalový záložník Milan Petržela odešel zkoušet štěstí do Německa, ale neprosadil se tam a teď je zpátky. Plný elánu prožít ve svém oblíbeném klubu další sezónu plnou zážitků odcestoval s týmem k odvetě druhého předkola Ligy mistrů do Sarajeva.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Milan Petrželav souboji s Michalem Vepřekem

Milan Petrželav souboji s Michalem Vepřekem | Zdroj: ČTK

Před svým odchodem do Bavorska patřil Milan Petržela do základní jedenáctky plzeňského týmu. Prostor pravého křídla náležel právě jemu. Jenže uplynul rok a třicetiletý fotbalista našel v Plzni po svém návratu jiné, mnohem konkurenčnější prostředí. Hlavně pokud jde o místo pravého záložníka. "Když jsem odešel, tak trenér moje místo obsadil Frantou Rajtoralem a klubu se dařilo, takže konkurenci určitě cítím."

Pavel Vrba se snažil najít místo v sestavě pro oba, jak Františka Rajtorala, tak právě Petrželu, kterého v prvním utkání proti bosenskému mistrovi ze Sarajeva postavil na levý kraj záložní řady. Tam byl ale čtrnáctinásobný reprezentant ztracený jako vesničan v Tokiu.

Přehrát

00:00 / 00:00

Milan Petržela o návratu do sestavy Plzně

"Na pravé straně se cítím jistější, přece jenom jsem toho nalevo neodehrál tolik,“ naznačuje Petržela, že platnější pro tým bude na svém obvyklém postu, kde se také objevil v pátečním utkání české ligy proti Bohemians a jeho výkon byl znatelně lepší. Sžívat se totiž se svými staronovými spoluhráči příliš nemusí.

"Ono se toho vlastně tolik nezměnilo, jen je větší konkurence. Styl hry zůstal stejný, jen jsem si to po roce potřeboval trochu připomenout. Ale vesměs zůstalo vše stejné. Trenér nemá důvod nějak měnit styl, když přinášel úspěchy,“ myslí si Petržela.

Petržela: Plzeň mám v srdci

Zřejmě ale bude mít důvod změnit sestavu pro odvetu druhého předkola Ligy mistrů v Sarajevu. V domácím utkání si Plzeň výhrou 4:3 vytvořila jen minimální náskok a všechny branky vstřelila až po Petrželově odchodu ze hřiště. Je tedy pravděpodobné, že navrátilec z Německa bude na olympijském stadionu Koševo aspoň zpočátku jen fandit svým kamarádům, aby i jemu vybojovali šanci po roční pauze znovu zažít podzim plný zápasů na evropské scéně.

"Plzeň mám v srdci a byl jsem rád, že mě po neúspěchu v Německu vzali zpátky. Hlavní cíl je dostat se dál v evropských pohárech a zkusit postoupit do Ligy mistrů, a obhájit titul. Tak doufám, že se nám tyhle dva cíle povedou." Na tom prvním musejí Milan Petržela i celá Viktoria Plzeň hodně zapracovat v úterý od devíti hodin večer.

Jan Kaliba, Jiří Novák Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme