Akcie Applu zažily nejhorší den za posledních šest let, firmě klesly příjmy kvůli slabému prodeji v Číně

Akcie americké technologické společnosti Apple ve čtvrtek zažily nejhorší den za šest let. Napsal to server finanční televize CNBC. V reakci na snížení odhadu tržeb akcie oslabily téměř o deset procent a uzavřely na nejnižší úrovni od července 2017. Tržní hodnota podniku se tak snížila skoro o 75 miliard dolarů (1,7 bilionu Kč).

New York Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Manažer Doug Field, který odešel z Tesly, se vrací do Applu.

Apple (ilustrační foto) | Foto: Lucas Jackson | Zdroj: Reuters

Apple po skončení středečního obchodování na burze poprvé po téměř 12 letech snížil odhad vývoje čtvrtletních tržeb. Firma nyní předpokládá, že za první fiskální čtvrtletí, které zahrnuje klíčovou vánoční sezonu, vykáže tržby kolem 84 miliard dolarů.

Akcie ve Spojených státech kvůli Applu a statistice oslabily. Klesl i dolar

Číst článek

Dosud firma tržby odhadovala na 89 miliard až 93 miliard dolarů. Za zhoršením prognózy stojí zejména slabý prodej telefonů iPhone v Číně.

Společnost Apple se loni v srpnu stala první americkou veřejně obchodovanou firmou, jejíž tržní kapitalizace překonala hranici jednoho bilionu dolarů.

V říjnu se tržní hodnota Applu vyšplhala až na zhruba 1,1 bilionu dolarů, od té doby však zhruba o 450 miliard dolarů klesla a nyní se nachází pod hranicí 700 miliard dolarů.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme