'Zážitek, na který se nezapomíná.' Rudolfinum oživí koncerty orchestru Českého rozhlasu a videomapping

Dvořákova síň pražského Rudolfina se od pátku po tři večery promění v audiovizuální galerii. Uskuteční se zde koncerty Symfonického orchestru Českého rozhlasu s videomappingovou projekcí. V projektu spojí síly 11 vizuálních umělců z celého světa s orchestrem, který zahraje díla Bedřicha Smetany, Antonína Dvořáka a Petra Iljiče Čajkovského.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Za projektem Sim/Nebula stojí organizátoři festivalu světla Signal, koncerty jsou předzvěstí podzimního festivalu. Výtvarného konceptu i uměleckého vedení projektu se ujal Amar Mulabegovič ze studia The Macula. Mezi jedenáctkou tvůrců jsou autoři některých instalací festivalu světla.

Spojení videomappingu a vážné hudby v Rudolfinu | Zdroj: ČTK

Sim/Nebula je podle organizátorů projekt unikátní i ve světovém měřítku. „Propojení videomappingu v tak specifickém a ikonickém prostoru jako je Dvořákova síň Rudolfina s koncertem vážné hudby přinese silný zážitek, na který se nezapomíná," uvedl ředitel Signal festivalu a producent projektu Sim/Nebula Martin Pošta.

Pod vedením dirigenta Jana Kučery zazní Vltava z cyklu Má vlast od Bedřicha Smetany, 2. věta symfonie Z Nového světa Largo a předehra Karneval Antonína Dvořáka a 2. věta symfonie Patetická Petra Iljiče Čajkovského.

Tomáš Hrnčíř, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme