Začíná festival Hudební dny K. B. Jiráka. Návštěvníci se můžou těšit na čtyři celovečerní koncerty

Už v pátek 18. 10. od 19.00 začíná v Atriu na Žižkově v Praze festival Hudební dny K. B. Jiráka. Návštěvníky čekají čtyři celovečerní koncerty zaměřující se kromě symfonické tvorby také na všechny další aspekty skladatelova díla. Letošní ročník zahájí cyklus Rok op. 42 z Jirákovy písňové tvorby. Přednese ho sólistka Národního divadla Tamara Morozová.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Festival Hudební dny K. B. Jiráka

Začíná festival Hudební dny K. B. Jiráka. Návštěvníci se můžou těšit na čtyři celovečerní koncerty | Foto: Hudební dny K. B. Jirák

První večer vystoupí také světoznámý český tenor Aleš Briscein a mezzosopranistka Michaela Zajmi s Janáčkovým Zápisníkem zmizelého, jedním z nejimpozantnějších děl písňové literatury. Za klavír v obou případech usedne Pavel Voráček. Tři ženské hlasy obstarají pěvkyně Varine Mkrtchyan, Lucie Svačinková a Kristina Beyhan.

V Olomouci začíná festival Prix Bohemia Radio. Slavnostně ho zahájí koncert Pavlici a Hradišťanu

Číst článek

Na druhém koncertu zazní v podání sólového klavírního recitálu Pavla Voráčka díla Leoše Janáčka, Bedřicha Smetany, Iši Krejčího a Bohuslava Martinů.

Návštěvníci se můžou těšit také na flétnové sonáty z konce 20. let 20. století, s kterými na třetím koncertu vystoupí flétnistka Anna Rheingans a klavírista Pavel Voráček.

Poslední večer se ponese v duchu klavírních kvintetů. V podání nadějných mladých umělců souboru Ševčík Quartet a klavíristy Matouše Zukala zazní nejprve Jirákův Klavírní kvintet op. 50 a poté Klavírní kvintet A dur op. 81 Antonína Dvořáka.

adn Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme