Pekaři se svými výrobky bojují o titul Chléb roku

Pekaří z celé republiky dnes v Pardubicích soutěží o Chléb roku 2013. O vítězném výrobku rozhoduje odborná komise.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Chleba

Chleba | Foto: Fotobanka stock.xchng

Pekaři bojují v kategoriích konzumní a řemeslný chléb. Kvalitu hodnotí deset zkušených odborníků z pekařského oboru. Komise posuzuje vzhled, tvar, objem, kůrku, barvu, vůni, střídku a chuť chleba.

Předseda poroty Pavel Gottwald připomíná, že chléb je i dnes základní potravinou. „Bez chleba se člověk neobejde a tady kontrolujeme, který chléb je v republice nejlepší,“ dodává.

„Vidíme to jasně, když třeba přijede z ciziny nějaký Čech zpátky, tak na co se vrhne? Na chléb a pivo. To jsou takové základní věci, které se tady v Čechách pořád ještě drží,“ věří Gottwald.

Drahomíra Bačkorová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme