Hrochová zaběhla Běchovice v nejlepším českém čase 33:12, mezi muži se z titulu obhájil Zajíc

Tereza Hrochová vyhrála tradiční Běchovice v českém traťovém rekordu 33:12 minuty a obhájila domácí titul v silničním běhu na 10 kilometrů. V souboji olympioniček z Paříže porazila o šestnáct sekund Moiru Stewartovou. Mezi muži získal čtvrtý titul za sebou Martin Zajíc, tentokrát v čase 30:01.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tereza Hrochová vyhrála tradiční Běchovice v českém traťovém rekordu 33:12 minuty a obhájila domácí titul v silničním běhu na 10 kilometrů.

Tereza Hrochová vyhrála tradiční Běchovice v českém traťovém rekordu 33:12 minuty a obhájila domácí titul v silničním běhu na 10 kilometrů. | Foto: Ondřej Deml | Zdroj: ČTK

Hrochová trojnásobné vítězce Běchovic z let 2020 až 2022 Stewartové nastoupila v pověstném stoupání na Hrdlořezský kopec. Vedení už udržela a rivalku připravila i o její nejlepší český výkon na této trati, který Stewartová držela od roku 2021 výkonem 33:24.

„Jsem hodně spokojená, je to pro mě docela i velké překvapení. Už je konec sezony, ta příprava nešla stoprocentně, takže jsem to brala jen jako tradiční zakončení sezony,“ pochvalovala si v rozhovoru pro stream Českého atletického svazu.

Volno ji nečeká, zamíří na soustředění do Livigna a pak do Melaga. "Ráda bych se na konci roku ještě postavila na maratonskou trať, ale uvidíme, jak půjde příprava," dodala šestadvacátá žena olympijského maratonu v Paříži.

Zajíc vyhrál suverénně. Hned po startu se s Reném Sasynem odpoutali od soupeřů a celu druhou polovinu trati běžel sám. Nakonec stříbrného Sasyna porazil o 52 sekund.

Zajíc zaběhl svůj nejlepší čas na této trati, ale útok na prolomení třicetiminutové hranice mu těsně nevyšel. „Byl znát hodně vítr a také to, že jsem tam neměl soupeře. Na pětce jsem byl o deset sekund pomaleji, tam to scházelo. Kdyby byla větší rezerva, tak to bylo pod třicet,“ litoval.

Běchovice-Praha, mistrovství ČR v silničním běhu na 10 km:

Muži: 1. Zajíc (Univerzita Brno) 30:01, 2. Sasyn (Dukla Praha) 30:52, 3. Pavlišta (Slovan Liberec) 30:57.

Ženy: 1. Hrochová (Škoda Plzeň) 33:12, 2. Stewartová (Spartak Praha 4) 33:28, 3. Zimovjanová (Olymp Brno) 34:04.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme