Nigerijští fotbalisté k zápasu s Libyí nenastoupili, kontumačně ale vyhráli. Soupeř navíc dostal pokutu

Fotbalisté Nigérie získali tři body za kontumační výhru 3:0 nad Libyí v kvalifikačním utkání o postup na mistrovství Afriky, do nějž na protest proti špatným cestovním podmínkám na hřiště soupeře nenastoupili. Africká konfederace v sobotu na webu uvedla, že Libye nesplnila podmínky pořádajícího týmu vyplývající z disciplinárního řádu a vedle kontumační porážky udělila jejímu národnímu svazu pokutu 50 000 dolarů (1,2 milionu korun).

Kapské Město Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbalisté Nigérie

Fotbalisté Nigérie | Zdroj: Reuters

Fotbalisté Nigérie měli proti Libyi nastoupit 15. října v Benghází. Jejich charterový let byl ale před přistáním odkloněn na mezinárodní letiště Al Abrak vzdálené 250 km od původního cíle a nedostali ani žádnou nabídku na bezpečnou alternativní dopravu do dějiště zápasu.

Odklonili nám let, nedali najíst ani napít, zlobí se fotbalisté Nigérie. K zápasu proti Libyi nenastoupí

Číst článek

Podle jejich tvrzení se o hráče během více než šestnáctihodinového čekání na jinou dopravu nikdo nepostaral.

Neměli nic pořádného k jídlu ani žádné pohodlí či místo na spaní. Proto se „Super Eagles“ rozhodli zápas bojkotovat a odletěli domů.

Díky tříbodovému zisku si Nigérie pojistila vedení v tabulce kvalifikační skupiny D a má postup na finálový turnaj v Maroku 2025 na dosah.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme