Pogačar na olympiádu v Paříži nepojede, po vítězství na Giru a Tour de France je unavený

Po triumfech na Giru d'Italia i Tour de France vynechá Tadej Pogačar olympijský závod. Pětadvacetiletý hvězdný slovinský cyklista měl v Paříži obhajovat bronzovou medaili z Tokia, ale je extrémně unavený. O jeho absenci den po triumfu na třítýdenní Tour informoval Slovinský olympijský výbor.

Paříž (Aktualizováno: 19:54 22. 7. 2024) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tadej Pogačar slaví páté etapové vítězství na letošní Tour de France

Tadej Pogačar slaví páté etapové vítězství na letošní Tour de France | Foto: Manon Cruz | Zdroj: Reuters

Pogačar před třemi lety na odložené olympiádě v Tokiu skončil v závodu s hromadným startem třetí, tehdy ale krátce předtím neabsolvoval dvojboj Giro – Tour. Vyhrát oba závody v jedné sezoně dokázal v neděli jako první cyklista po 26 letech, na Tour de France dominoval již potřetí za posledních pět let.

Historický úspěch pro Eritreu i Ekvádor, rekord a double. Připomeňte si nejvýraznější momenty Tour

Číst článek

Po vítězné nedělní časovce v Nice nechtěl Pogačar o olympiádě mluvit, dnes vydal prohlášení trenér olympijského výběru Uroš Murn. „Tadej bohužel zrušil svou účast kvůli extrémní únavě,“ řekl.

Pogačar měl na pařížských hrách absolvovat silniční závod 3. srpna. Jeho snem je završit sezonu zlatem na mistrovství světa v září v Curychu. „To by byla třešnička. Teď bych rád měl pěkný srpen, odpočinul si a pak se dobře připravil na šampionát. Mathieu (Van der Poel) vypadá v duhovém dresu dobře, ale chci mu ho vzít,“ řekl.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme