‚Kdo dá stý bod, peče koláč.‘ Tentokrát se hráčky USK můžou těšit na francouzskou specialitu
Basketbalistky pražského USK nastřílely poprvé v letošním euroligovém ročníku přes sto bodů. V sedmém kole deklasovaly belgické Castors Braine 102:62. Díky tomu se opět dělí o první místo ve skupině, ale také budou mít v týdnu méně tréninků. A na jednom z nich se mohou těšit na koláč.
„Ten kdo dá stý bod, peče koláč,“ vysvětluje slovenská trenérka USK Praha Natália Hejková. I proto se stává, že ne všichni chtějí stobodovou hranici pokořit.
Zajímavé pravidlo v kabině ZVVZ USK Praha. Kdo dá stý bod v zápase, peče koláč
„Je to tak. Valeriane ale střílela šestky a určitě si chtěla přidat body, takže tentokrát se tomu nemohla moc vyhnout,“ řekla Radiožurnálu kapitánka vysokoškolaček Kateřina Elhotová, která byla jednou ze sedmi dvouciferných střelkyň v domácím dresu.
Jako poslední se do takových čísel dostala, právě z již zmíněných trestných hodů, v samém závěru Valeriane Vukosavljevičová. Ta ještě v minulé sezoně nastupovala pod dívčím jménem Ayayiová.
„Měla jsem možnost nedat, jasně. Moc se mi ale tentokrát v útoku nedařilo, i proto jsem ty dva body dát chtěla,“ přiznává pětadvacetiletá usměvavá Francouzka.
„Nepamatuji si, jestli už pekla, ale myslím, že ještě ne,“ vzpomíná marně Elhotová a jaká je Vukosavljevičová pekařka neví ani trenérka Hejková: „Netuším, nechávají si to v šatně. Málokdy se ke mně dostane kousek koláče.“
„Co budu péct ještě nevím, posledně jsem dělal francouzskou specialitu quiche Lorraine. A všem moc chutnalo, tak asi udělám něco podobného. Nejsem totiž nejlepší pekařka, ale kuchařka ano. Slané pokrmy jsou moje,“ přiznává Valeriane Vukosavljevičová po šesté euroligové výhře USK v sedmém utkání ve skupině.