Zemřel americký boxer Day. Po čtyřech dnech podlehl zranění, které utrpěl během zápasu

Sedmadvacetiletý americký boxer Patrick Day zemřel čtyři dny po zápase, v němž utrpěl těžké poranění hlavy. Ihned po sobotní porážce s krajanem Charlesem Conwellem v Chicagu se podrobil akutní operaci mozku, ale nakonec zraněním ve středu podlehl.

Video Chicago Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

„Zemřel obklopen rodinou, blízkými přáteli a členy svého boxerského týmu. Byl to syn, bratr a dobrý přítel. Na každého, kdo se s ním setkal, udělal dojem svou laskavostí a pozitivním přístupem,“ uvedl promotér Lou DiBella.

Day, který boxoval v superwelterové váze, skončil v zápase s Conwellem po několika tvrdých ranách na hlavu v desátém kole v bezvědomí a byl převezen do nemocnice. Někdejší náhradník pro olympijské hry v Londýně byl profesionálem od roku 2013. Od té doby vyhrál 17 zápasů a utrpěl čtyři porážky, jeden jeho souboj skončil remízou.

Na následky zranění z ringu letos zemřelo už několik boxerů. V červenci přišli takto o život Argentinec Hugo Alfredo Santillan a Rus Maxim Dadašev. V září zemřel bulharský boxer Boris Stančov.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme