Jako vyhrát šampionát doma v obýváku. Wiererová v Anterselvě vyrůstala, teď tam získala zlato

Poprvé v životě se tam postavila na lyže, o dva kilometry dál vyrůstala a teď se na stejném místě také dočkala nejhezčích okamžiků své sportovní kariéry. Italská biatlonistka Dorothea Wiererová se v neděli stala mistryní světa ve stíhacím závodě doma v jihotyrolské Anterselvě.

Anterselva Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Italská biatlonistka Dorothea Wiererová po triumfu ve stíhacím závodě na domácí trati v Anterselvě

Italská biatlonistka Dorothea Wiererová po triumfu ve stíhacím závodě na domácí trati v Anterselvě | Foto: LEONHARD FOEGER | Zdroj: Reuters

Vydat se v neděli kolem poledne do Anterselvy, to vyžadovalo hodně trpělivosti v nekončících kolonách. Jinými slovy, kolem biatlonového stadionu bylo úplně plno.

Přehrát

00:00 / 00:00

Dorothea Wiererová oslavila titul mistryně světa na domácí trati v Anterselvě. Více v příspěvku Davida Nyče

Z dvaadvaceti tisícovek fanoušků měla velká spousta jasno v tom, kdo je tady vůbec nejpopulárnějším sportovcem. Proto byla i z tribun cítit obrovská energie, když do cíle dojížděla s rukama nad hlavou Dorothea Wiererová.

A chvíli nato vyprávěla o tom, že se tady cítí doslova jako doma v obýváku. Vždyť dva kilometry odtud v malebném údolí vyrůstala a teď se dost možná stala první biatlonistkou v historii, která slaví titul mistryně světa v místě, kde se poprvé v životě postavila na lyže.

Charvátová ve stíhačce propadla, z mužů byl nejlepší Moravec. Titul získali Jacquelin a Wiererová

Číst článek

„Jsem fakt šťastná, že jsem to dokázala. Samozřejmě je to něco úplně jiného, když tady trénujete, když tady znáte skoro každého. Přináší to velký tlak, i proto, že je tu celá moje rodina. Byl to pro mě vážně speciální den,“ popisovala Radiožurnálu dojatá Wiererová, extrovertní, a prý i trochu ztřeštěná biatlonistka. Podle mnohých i mimo tratě připomíná Gabrielu Koukalovou, ostatně tyhle dvě si dřív moc dobře rozuměly.

„To je pravda, taková je. Vypadá, že si život dost užívá. Na mě je vždycky milá, občas se pobavíme,“ řekla Markéta Davidová o místní oblíbenkyni a čerstvé mistryni světa ve stíhacím závodě.

David Nyč Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme