Českým Atletem roku se podle očekávání stala překážkářka Zuzana Hejnová

Žádné překvapení nepřineslo vyhlášení výsledků ankety Atlet roku. Vítězkou se podle očekávání stala překážkářka Zuzana Hejnová, která v letošní sezoně zvítězila v každém ze svých třinácti startů. Vydařený ročník korunovala ziskem titulu mistryně světa na světovém šampionátu v Moskvě. Druhý skončil v prestižní anketě oštěpař Vítězslav Veselý.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zuzana Hejnová se právě stává novou mistryní světa v běhu na 400 metrů překážek

Zuzana Hejnová se právě stává novou mistryní světa v běhu na 400 metrů překážek | Zdroj: ČTK

Hejnová přerušila šestiletou nadvládu oštěpařky Barbory Špotákové a převzala pomyslnou korunu pro královnu české atletiky. Hod oštěpem měl ale i tentokrát svého zástupce vysoko v konečném hodnocení. Druhé místo obsadil Vítězslav Veselý, který získal o 158 hlasů méně než vítězná překážkářka. Třetí skončil bronzový medailista z mistrovství světa kladivář Lukáš Melich. O osudu ankety Atlet roku rozhodlo 156 trenérů, funkcionářů a novinářů, kteří se zapojili do hlasování.

Zuzana Hejnová má za sebou životní sezonu, během které ve své disciplíně nenašla přemožitelku. Stoprocentní úspěšnost udržela liberecká rodačka ve všech třinácti závodech, do kterých nastoupila.

Největšího úspěchu dosáhla šestadvacetiletá překážkářka na vrcholné akci letošního roku. Na srpnovém mistrovství světa v Moskvě potvrdila roli největší favoritky a časem 52,83 sekundy suverénně triumfovala. Pohádkovou sezonu uzavřela vítězstvím v konečném hodnocení Diamantové ligy. Na základě svých úspěchů byla Hejnová vyhlášena také nejlepší atletkou Evropy, navíc se dostala do tříčlenné nominace v hodnocení o nejlepší atletku světa podle mezinárodní federace IAAF.

„Jsem hrozně ráda, i když mě mrzí, že letos Bára nezávodila. Tím pádem jsme se tady nemohly utkat. Přesto si myslím, že byla letos velká konkurence, všichni podávali skvělé výkony. Mám velkou radost, že se mi konečně podařilo vyhrát. Už jsem byla dvakrát druhá a jednou třetí, takže jsem ráda, že se mi konečně podařilo zvítězit,“ řekla po vyhlášení výsledků ankety Atlet roku Zuzana Hejnová.

Ocenění pro nejlepšího českého trenér roku získal kouč Zuzany Hejnové Dalibor Kupka, nejlepším juniorem roku je chodkyně a běžkyně Anežka Drahotová.

David Nyč Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme