Americký herec Liev Schreiber přijede do Karlových Varů, na festival se vrátí po 18 letech

Karlovarský filmový festival přivítá jako hosta amerického herce, scenáristu a režiséra Lieva Schreibera, který se na festival vrací po 18 letech. Ve středu to oznámili pořadatelé mezinárodní filmové přehlídky, která ve Varech začíná v pátek večer. Letošní ročník vzdá poctu Jérômu Paillardovi, dlouholetému řediteli filmového trhu při filmovém festivalu v Cannes.

Karlovy Vary Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Americký herec, scénárista a režisér Liev Schreiber přijede na 56. ročník festivalu Karlovy Vary

Americký herec, scénárista a režisér Liev Schreiber přijede na 56. ročník festivalu Karlovy Vary | Foto: Tara Oakes | Zdroj: Reuters

Pořadatelé také ve středu oznámili, že zahajovacím filmem 56. ročníku festivalu budou Superhrdinové, romantický film režiséra Paola Genovese z loňského roku. Festival pak zakončí fantasy snímek režisére Georgea Millera Tři tisíce let touhy.

Liev Schreiber na karlovarském festivalu v roce 2004 společně s hercem Elijahem Woodem představili v Čechách natáčený snímek Naprosto osvětleno. Filmová adaptace knihy Jonathana Safrana Foera, která je příběhem mladého Američana hledajícího své kořeny na Ukrajině, byla Schreiberovým režijním debutem.

Film získal v roce 2005 cenu Laterna Magica a ocenění Biografilm Award na filmovém festivalu v Benátkách.

Rap, erotické experimenty i soukromá dramata roku 1968. Sedm českých premiér z karlovarské soutěže

Číst článek

Téma Foerovy knihy bylo režisérovi blízké, protože i rodina jeho matky má předky v ukrajinské židovské komunitě. Liev Schreiber se ve filmové a televizní tvorbě pohybuje jako herec od poloviny 90. let.

Jeho filmografie zahrnuje v desítkách rolí hollywoodské tituly různých žánrů – například romantickou komedii Kate a Leopold (2001), akční snímek Nejhorší obavy (2002), sci-fi X-Men Origins: Wolverine (2009), sportovní životopisy Tah pěšcem (2014) nebo Skutečný Rocky Balboa (2016) či loňský hit Netflixu K zemi hleď!

Pořadatelé festivalu už dříve oznámili, že Křišťálový glóbus za mimořádný umělecký přínos světové kinematografii dostane australský filmový a divadelní herec Geoffrey Rush, držitel Oscara za nejlepší mužský herecký výkon a tří dalších oscarových nominací.

Cenu prezidenta festivalu převezme americký herec a producent Benicio del Toro a český herec Bolek Polívka.

mfk, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme