50 homerunů i ukradených met. Nejlepší baseballista světa Ohtani přepisuje historické rekordy MLB

Nadhazovač a pálkař Los Angeles Dodgers Šohei Ohtani jako první baseballista v zámořské MLB pokořil v jedné sezoně metu 50 homerunů a 50 ukradených met. Historického milníku dosáhl hvězdný Japonec v zápase na hřišti Miami Marlins, v němž navíc pomohl svému týmu k vítězství 20:4.

Miami/Los Angeles Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Japonský baseballista Šohei Ohtani

Japonský baseballista Šohei Ohtani | Foto: Megan Briggs | Zdroj: Profimedia

Ohtaniho před utkáním od zápisu do rekordních tabulek dělil zisk jedné ukradené mety a dva nechytatelné odpaly. Raritní „Klub 50-50“ založil po homerunu v sedmé směně a po skvělém představení nakonec skončil s bilancí 51-51.

„Abych byl upřímný, já jsem asi ten, kdo je nejvíc překvapený,“ řekl hvězdný baseballista, který je díky své neobvyklé kombinaci schopností skvěle nadhazovat i odpalovat srovnáván s legendárním Babem Ruthem. „Je to něco, co si budu dlouho pamatovat,“ dodal.

Unikátní rekord ocenil i manažer Dodgers Dave Roberts. „Tahle hra se hraje už více než 200 let. A tohle zatím nikdy nikdo nedokázal,“ prohlásil na adresu hráče, kterého klub získal před sezonou a podepsal s ním desetiletý kontrakt na 700 milionů dolarů.

Desetiletá smlouva za 700 milionů dolarů. Hvězdný baseballista Ohtani se rekordně upsal Dodgers

Číst článek

Čtyřnásobný účastník Utkání hvězd a loňský vítěz World Baseball Classic má nyní na kontě 222 homerunů v kariéře. S Dodgers se navíc může těšit na první start v play-off MLB, na který během předchozího působení v Los Angeles Angels nikdy nedosáhl, přestože byl dvakrát vyhlášen nejužitečnějším hráčem Americké ligy.

V Japonsku vyvolal Ohtaniho výkon šílenství. Oslavují ho fanoušci na sociálních sítích, některé noviny dokonce připravily speciální vydání. Baseballistovi tlumočil gratulaci i mluvčí japonské vlády.

Noviny v Japonsku po historickém večeru Šoheie Ohtaniho | Foto: Shota Maruki | Zdroj: Profimedia

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme