Vítěz Masters, kterého fanoušci nemají rádi. 'Mě zajímá jen golf,' reaguje Patrick Reed

Favorité golfového Masters marně stíhali Američana Patricka Reeda. Ten se totiž desetitisícovými davy na hřišti v Augustě nenechal rozhodit a díky své přesnosti vyhrál slavný turnaj. Reed přitom nepatří ke golfistům, kterému by fanoušci zelené sako pro vítěze zrovna přáli.

Augusta/USA Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Patrick Reed

Patrick Reed | Foto: Lucy Nicholson | Zdroj: Reuters

Většina novinářů kolem té otázky pouze kroužila, až najednou po třetím kole na tiskové konferenci zaznělo: „Patriku, nedá moc času si na twitteru udělat letmý průzkum a zjistit, že vás fanoušci nemají rádi. Proč?“

Golfové Masters ovládl Patrick Reed, Woods na závěr předvedl své nejlepší kolo

Číst článek

Reed má za sebou několik situací, kterými diváky kolem hřišť zrovna nepotěšil. Například při Ryder Cupu 2014 s prstem před ústy tišil domácí anglické publikum, když zajistil Spojeným státům bod.

Jindy ho zastihly ruchové mikrofony, jak nadává slovníkem homofoba, což je hrubě proti golfové etice.

Teď Reed na otázku odpověděl: „Nevím. Proč se nezeptáte jich? Fakt upřímně netuším a ani mě moc nezajímá, co lidé píšou na twitteru, jestli mě podporují, nebo ne. Já hraju golf a jen to mě zajímá,“ řekl Reed, kterému poblahopřál k titulu i prezident Donald Trump.

Špatná pověst pronásleduje 27letého golfistu s komiksovou přezdívkou Kapitán Amerika už dlouho. Na univerzitě byl podezřelý z podvodů, když si měl „přivlastnit“ lépe umístěný míček soupeře. Na jiném turnaji měl nahlásit lepší skóre, než zahrál.

Když v roce 2014 prorazil v PGA třemi turnajovými vítězstvími, prohlásil se „jedním z pěti nejlepších golfistů na světě“. Možná i proto ho britský The Telegraph označil za nejnenáviděnějšího hráče golfu a americká stanice ESPN ho vyhlásila druhým nejneoblíbenějším golfistou hned po Bubbovi Watsonovi.

Oblíbenost ale v Augustě nehrála roli a rodák z Texasu získal první vítězství na turnaji kategorie major, které nakonec o ránu uhájil před krajanem Fowlerem.

„Samozřejmě že hra soupeřů se v závěru turnaje zlepšovala, znají hřiště o něco lépe, ale já se pořád držel svého plánu. Tenhle týden jsem si uvědomil, jak je to na tak velkém turnaji důležité - mít plán a neuhnout z něj. Za odměnu jsem získal svoje první zelené sako,“ vyprávěl Patrick Reed oblečený v tradiční ceně pro vítěze.

Martin Charvát, vman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme