Oštěpař Veselý léčí koleno, plánuje zimní přípravu a musí do školy

Pro mistra světa a vítěze Diamantové ligy Vítězslava Veselého byla letošní atletická sezona téměř ideální, ale jeho výborné výkony jsou trochu i závazkem do příštího roku. Český oštěpař se ovšem velkého tlaku nebojí.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Oštěpař Vítězslav Veselý oslavuje titul mistra světa

Oštěpař Vítězslav Veselý oslavuje titul mistra světa | Zdroj: ČTK

„Já jsem si to malinko vyzkoušel, ta loňská sezona mě posadila do rola favorita, i když se jeden závod nepovedl, ta sezona byla taky skvělá, takže očekávání na tuhle sezonu taky určitým způsobem byla. Ne že by mě to nějakým způsobem svazovalo, motivuje mě to,“ těší se na další výzvy jeden z nejlepších evropských atletů letošního roku.

V příštím roce pro něj bude vrcholem evropský šampionát v Curychu na Letzigrundu, ale v těchto podzimních dnech má trochu jiné starosti.

„Musel jsem v rámci třetího ročníku dodělat ještě vodácký kurz, teď mě čeká nový ročník, takže se musím do školy zajít podívat a něco tam pořešit, nějaké organizační věci,“ vysvětluje Vítězslav Veselý.

Přehrát

00:00 / 00:00

S oštěpařem Vítězslavem Veselým mluvil o nadcházející sezoně reportér Jakub Marek

Kromě studijních povinností si ale užíval i zaslouženého volna a hlavně se snažil dát co nejvíc klidu svému kolenu, se kterým měl na konci sezony problémy.

„Byl jsem doma v Hodoníně, chodil jsem nějakou dobu do lázní, ještě bych se tam chtěl vrátit do konce října. Pak nás na začátku listopadu čeká přejezd do Špindlerova Mlýna, kde začneme organizovaně trénovat jako skupina. Do té doby všechno podřídím tomu, abych nastupoval co nejzdravější,“ kouká do blízké budoucnosti třicetiletý český oštěpař.

A protože jeho disciplína nemůže být z pochopitelných důvodů vypisována v halových soutěžích, čeká ho opravdu velmi dlouhé přípravné období.

„Je to už pak na hlavu. Trénujete do objemu, jdete do kvality, až to pak vyšperkujete, ale je to půl roku tréninků, to je psychicky náročné. Nemáme halovou sezonu, člověk musí umět srovnat se sám se sebou, protože pak už vám jde tréninková rutina na nervy. Snažíme se taky měnit prostředí, kde trénujeme, to taky pomáhá,“ dodává oštěpařský mistr světa.

Tereza Jelínková, Jakub Marek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme