Noční běh pro Světlušku už potřetí rozzářil pražskou Stromovku

Tisíce světel, atmosféra setmělé pražské Stromovky a také možnost zasportovat si trochu netradičním způsobem, to je dnešní Noční běh pro Světlušku, který odstartoval v devět hodin. Výtěžek sbírky dlouhodobě podporuje nevidomé a těžce zrakově postižené.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Noční běh pro Světlušku: O možnost přispět sportovním výkonem na sbírku Nadačního fondu ČRo má zájem řada lidí

Noční běh pro Světlušku: O možnost přispět sportovním výkonem na sbírku Nadačního fondu ČRo má zájem řada lidí | Foto: Jan Jandourek

Atmosféra je výborná, hlásila několik desítek minut před zahájením Nočního běhu pro Světlušku z místa startu reportérka ČRo Eva Rajlichová.

Účastníci běhu si mohou vybrat mezi dvěma tratěmi – tří a pětikilometrovou. Nejde ale o vrcholový sport, kdo bude chtít běžet, poběží, kdo preferuje chůzi, tak si trať v klidu projde.

Akci pořádá Nadační fond Českého rozhlasu. Jeho ředitel Přemysl Filip slíbil účastníkům mimo jiné i setkání se známými osobnostmi.

Přehrát

00:00 / 00:00

Podrobnosti o Nočním běhu pro Světlušku prozradil ředitel Nadačního fondu Českého rozhlasu Přemysl Filip

„Na pódiu uvidí moderátory Českého rozhlasu Lucii Výbornou či Vladimíra Kroce, nebo třeba olympioničky Gabrielu Soukalovou, Evu Samkovou a další,“ řekl Filip.

„Mimo pódium si lidé budou moci vyzkoušet běh s trasérem, to znamená z pohledu nevidomého, zároveň se po běhu budou moci nechat i namasírovat. Hlavní kapelou bude Eddie Stoilow,“ přiblížil ředitel.

Registrace na místě začala v 18.30, samotný běh pak v 21 hodin. Odstartovala ho zlatá olympijská vítězka ve snowboardcrossu Eva Samková. Sama kvůli zdravotním problémům ale letos neběží.

Přehrát

00:00 / 00:00

Nočního běhu pro Světlušku se zúčastní i zlatá olympijská vítězka ve snowboardcrossu Eva Samková, která byla hostem Odpoledního Radiožurnálu.

„Měla jsem zlomenou nohu, včera mi sundali ortézu. Takže běžet nemůžu,“ vysvětlila. „Doufám ale, že si to užiju. Chvíli na tom startu bude asi liduprázdno, až všichni odeběhnou. Ale možná až bude odbíhat poslední, přiběhnou první,“ dodala.

Startovné 450 korun půjde samozřejmě na dobročinné účely. Přispět je možné i dárcovskou SMS.

„Téměř tři tisíce běžců už máme předregistrovaných, každopádně na místě probíhá klasické přihlášení. Lidé mohou platit v hotovosti i kartou,“ popsal před startem běhu Filip.

Dárcovská SMS
DMS SVETLUSKA
tel. číslo: 87 777
Cena dárcovské SMS je 30,- Kč

Pro prvních tisíc zaregistrovaných mají pořadatelé připravený také dárek – tričko a čelovku zdarma.

Na první ročník běhu dorazilo asi 800 lidí, na druhý pak okolo dvou tisíc. Letos organizátoři čekají minimálně tři tisíce běžců. S návštěvností se zvyšuje i objem vybraných peněz – organizátoři by tak rádi překročili magický milion.

Bližší informace o Nočním běhu pro světlušku lze najít na webových stránkách zde.


Zvětšit mapu

Eva Rajlichová, kov Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme