V anketě Podcast roku má v kategorii zpravodajství a publicistika Vinohradská 12 druhé místo

V 6. ročníku ankety Podcast roku získal v kategorii zpravodajství a publicistika podcast Vinohradská 12 druhé místo. První místo v kategorii Talk Show obhájil Host Lucie Výborné. Kriminálka Mirka Vaňury získala třetí příčku v kategorii True Crime, kde zvítězil podcast Opravdové zločiny, který se stal absolutním vítězem letošního ročníku.

Aktualizováno Praha (Aktualizováno: 16:15 18. 6. 2024) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Podcast roku, Kriminálka

Mám obrovskou radost, že posluchači a fanoušci poslali Kriminálce ještě více hlasů než před rokem, popisuje Mirek Vaňura | Foto: Ruzbeh Oweyssi | Zdroj: Český rozhlas

„Mám vážně velkou radost. Je to ocenění práce celého týmu, který jede nonstop, aby každý všední den vznikla nová epizoda. Lidi očividně baví, jak Vinohradskou 12 děláme. Děkujeme za to. Co víc si můžeme přát,“ komentuje moderátor podcastu Vinohradská 12 Matěj Skalický.

Veřejnoprávním podcastem roku je Kriminálka Mirka Vaňury. Uspěl i Host Lucie Výborné či Vinohradská 12

Číst článek

„Ocenění v rámci ankety Podcast roku si vážím a jsem rád, že podcasty Českého rozhlasu získávají uznání nejen od odborníků, ale těší se také velké oblibě u posluchačů,“ popsal generální ředitel Českého rozhlasu René Zavoral.

Průběh večera

Výsledky šestého ročníku ankety v pondělí organizátoři ze společnosti Active Radio a z Českého rozhlasu oznámili na scéně Občanské plovárny v Praze, kde byl ceremoniál poprvé otevřen široké veřejnosti.

Celý večer zahájila v 19 hodin talk show, kterou moderoval herec Lukáš Hejlík s moderátorkou Ivou Veselkovou. Na pódium si pozvali mnoho osobností ze světa podcastů, například autory Hodiny dějepichu, moderátory Vlevo dole nebo autory filmově-kritického magazínu Radia Wave Čelisti.

O výsledku devíti kategorií rozhodli posluchači na webu Podcast roku, kde hlasovalo 116 000 lidí, v minulém roce to bylo více než 125 000 hlasujících.

Dvacet milionů stažení. Vinohradská 12 má za sebou nejúspěšnější rok

Číst článek

Vítězem speciální kategorie Objev roku, kde o vítězi rozhodují zástupci pořadatelů, partner Seznam Zprávy a moderátor Lukáš Hejlík, vyhlásili sérii podcastů s názvem Odpustit?

Mezi podcasty, které se zaměřují na aktuální události, v kategorii Zpravodajství a publicistika, dominoval Vlevo dole. V podcastech v kategorii Zábava, které oslovují posluchače uvolněnou formou, uspěl Hype-Cast.

V kategorii Životní styl a zdraví hlasující nejvíce zaujal podcast Brain We Are CZ. V kategorii vzdělávacích podcastů dostala nejvíce hlasů Hodina dějepichu. Kategorii Sport zahrnující podcasty, které se věnují analýze výkonů a aktuálním sportovním událostem, ovládl podcast Kudy běží zajíc. V kategorii Byznys a osobní finance nejvíce zaujal podcast Ve vatě.

Loňské umístění

Ve veřejnoprávní kategorii se loni na třetím místě umístil Host Lucie výborné, na druhém pak pravidelný zpravodajský podcast Vinohradská 12 a první místo patřilo Kriminálce Mirka Vaňury.

Právě true crime podcasty podle ředitelky Vývoje a výroby Českého rozhlasu Ivy Jonášové posluchače táhnou nejvíc. „To je žánr, který se drží nejen v České republice, ale obecně v Evropě a ve světě,“ popisuje Jonášová.

Kromě nich se ale v loňském roce umístily na prvních příčkách třeba podcast Radia Wave Buchty, tedy zábavné povídání Ivany Veselkové a Zuzany Fuksové, nebo vědecko-populární magazín Meteor, který pravidelně vysílá Český rozhlas dvojka a Pohoda, ale lze si ho poslechnout i ve formě podcastu v podcastových aplikacích nebo v aplikaci mujRozhlas.

Mezi aktuálně nejúspěšnější rozhlasové podcastové série patří Stoupenci, kde investigativní reportéři Radiožurnálu a webu iROZHLAS.cz zmapovali neuvěřitelné praktiky v kutnohorské sektě vedené Richardem Šifferem, kterého na vlastní přání zavraždily dvě jeho následovnice.

Eliška Drobná, Alžběta Havlová, Tereza Cedidlová, arych, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme