SOUTĚŽ: Jediná kniha o jídle, kterou potřebujete. Vyhrajte průvodce zdravou stravou a potravinami

Jediná kniha o jídle, kterou potřebujete. Tak se jmenuje příručka, ve které gastronomická novinářka a foodblogerka Karolína Fourová představuje základní principy stravování, jednotlivé složky výživy a jejich úkol v lidském těle. Čtenáře naučí správně nakupovat a zodpoví nejčastější otázky ohledně jídla a potravin. O knihu si můžete tento týden zahrát v pravidelné soutěži serveru iROZHLAS.cz.

Knižní soutěž Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kniha Jediná kniha o jídle, kterou potřebujete

Kniha Jediná kniha o jídle, kterou potřebujete | Zdroj: Nakladatelství Esence

„Výživa člověka se stala jedním z nejkontroverznějších témat poslední doby. Díky internetu a sociálním sítím, kde má možnost sdílet kdokoli cokoliv, a to hned, se výživové mýty šíří rychlostí blesku,“ píše autorka oblíbeného blogu v předmluvě své stejnojmenné knihy.

„Detoxikační kúry, drastické diety, extrémní výživové poměry, polopravdy ohledně výživy dětí. To vše může ovlivnit lidské zdraví i psychiku na mnohem delší dobu, než si řada z nás vůbec dovede představit. Pod záplavou jednoduchých řešení, která moderní doba přináší, se lidé přestávají spoléhat sami na sebe, vytrácí se selský rozum a kritické myšlení.“

Uvnitř knihy se čtenáři dozvědí třeba to, na co si dát pozor jako vegan či vegetarián, co jsou ona obávaná „éčka“ a jak velkým problémem opravdu jsou, jak číst obaly výrobků, na co se dívat u složení konkrétních výrobků v obchodě i jak si vybrat jídlo při stravování mimo domov. Nechybí ani čtyřicítka receptů, kterými se mohou ve svém učením o zdravé stravě inspirovat.

Pravidla soutěže

Přečtěte si Obecná pravidla soutěže o knihy se zpravodajským serverem iROZHLAS.cz

Fourová je absolventkou oboru Výživa a potraviny na České zemědělské univerzitě v Praze. Podle svých slov se tak zabývá nejen tím, co se s jídlem děje v lidském těle a jaký na něj má vliv, ale zkoumá i to, odkud jídlo pochází, jak se pěstuje, vyrábí, a především jak by se vyrábět mělo.

Nová kniha, kterou vydalo nakladatelství Esence, vychází ve velké míře z blogu, kde se Fourová snaží předat podstatná fakta o stravování i největším laikům a zároveň vyvrátit i nejčastější mýty o výživě, které se šíří sociálními sítěmi a internetem.

Že se jí to daří, dokazuje skutečnost, že za něj získala dva roky za sebou ocenění Food blog roku v kategorii Přínos. V roce 2020 dosáhla také na druhé místo v hlavní kategorii.

Pokud se chcete zapojit do soutěže o 10 knih Jediná kniha o jídle, kterou potřebujete, napište nám až do tohoto pátku 22. ledna do 18.00 na e-mailovou adresu soutez.irozhlas@rozhlas.cz odpověď na následující otázku:

Který blog získal v roce 2020 ocenění Food blog roku v kategorii Pečení a dezerty?

Do odpovědi uveďte:

  • Jméno a příjmení
  • Adresu pro případ výhry
  • Telefon, případně e-mail

Výherce bude server iROZHLAS.cz losovat ze správných odpovědí, každý se může v daném kole účastnit pouze jednou. Více se dočtete v pravidlech.

red Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme