gastroglosa

gastroglosa v textech na iROZHLASU

Praha| |Dagmar Heřtová |Vaření a jídlo |Gastroglosa Dagmar Heřtové

O bambusu a gastronomii

V některých čínských venkovských oblastech platilo, že kdo měl u domu hustý bambusový háj, byl považován za pohostinného. Bambus totiž poskytoval materiál na misky, hůlky, pařáky i obaly na jídlo.

Brighton| |Dagmar Heřtová |Vaření a jídlo |Gastroglosa Dagmar Heřtové

O Kanálu a makrele

V Čechách jsme si makrelu oblíbili jako studený pokrm, často jen s chlebem, ale i v salátech a pomazánkách. Je skvělá a její použití je tak rozmanité, že se snad ani nedá vyčerpat.

Gnocchi mají svůj příběh

Praha| |Dagmar Heřtová |Vaření a jídlo |Gastroglosa Dagmar Heřtové

Gnocchi mají kořeny hluboko v historii, sahající až do starověkého Říma. První zmínky o podobném jídle pocházejí z římských dob, kdy Římané připravovali jednoduché knedlíčky z mouky, vody a vajec.